skip to Main Content

Waarschijnlijk geldt voor jou hetzelfde als voor de meeste vrouwen/meiden die op onze site op zoek gaan naar informatie. Namelijk dat je je al langere tijd zorgen maakt over de pijn die je voelt als je ongesteld bent, pijn in je onderbuik en andere ongewone klachten waarvan je niet weet waardoor ze veroorzaakt worden. Je voelt je misschien niet altijd even serieus genomen. Je ouders, vrienden en misschien zelfs dokters vertelden je dat je klachten gewoon bij het ‘vrouw zijn’ horen, maar diep van binnen denk je dat klachten niet normaal zijn.  Als je na het lezen van de informatie op onze website een afspraak wilt maken bij je huisarts of gynaecoloog willen we je graag op weg helpen om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op je eerste bezoek.

Eerste afspraak

Het is van belang om voor zo’n eerste afspraak goed voorbereid te zijn. Zo kan de huisarts of gynaecoloog alle belangrijke informatie verzamelen en zo kan jij de eventuele vragen die je hebt stellen.

Om je met de voorbereiding te helpen hebben we een vragenlijst samengesteld met vragen die je huisarts of gynaecoloog zou kunnen stellen. Denk van tevoren goed na over je antwoorden, want dan kan je arts je zo goed mogelijk helpen.

De meeste huisartsen of gynaecologen stellen altijd eerst een aantal basisvragen tijdens elke afspraak. De reden van je bezoek maakt dan nog niet uit. Maar er zullen ook specifieke vragen gesteld worden over je klachten. Deze kun je door de vragenlijst in te vullen alvast beantwoorden. Als je het vragenformulier invult, kun je dit printen en meenemen naar de afspraak met je huisarts of gynaecoloog.

Vragen staat vrij

Wanneer je een onderzoek krijgt, mag je altijd bij de huisarts of de gynaecoloog aangeven dat je graag wilt dat degene die met je mee is bij jou blijft. Ook is het heel normaal om bij de huisarts of gynaecoloog aan te geven dat je graag wilt, dat ze precies vertellen wat ze gaan doen. Snap je iets niet? Dan is dat helemaal niet erg. Zeg dan gewoon dat je het niet begrijpt en vraag of het nog een keer uitgelegd kan worden. Het gaat immers om jouw gezondheid! Heel belangrijk is het om in je eigen woorden te vertellen wat je vóór of tijdens je ongesteldheid voelt.

Back To Top
X