skip to Main Content

Endometriose Stichting start voorlichtingscampagne voor jongeren

Met de lancering van de voorlichtingscampagne GirlsTalk.Period! creëert de Endometriose Stichting meer bewustwording over hevige menstruatiepijn. Daarmee wordt weer een belangrijke bijdrage geleverd aan het verkorten van de diagnosetijd.

Voorlichting aan jongeren over menstruatie

Vanaf begin 2018 trekt een team Awareness Creators van de Endometriose Stichting het hele land door om zoveel mogelijk jongeren voorlichting te geven over menstruatie. Op een open en interactieve manier wordt het taboe rondom menstruatie doorbroken en moedigen ze jongeren aan om goed voor hun lijf en voor elkaar te zorgen. Daarbij gaan ze in op vragen als: wat is normaal bij een menstruatie, wanneer moet je aan de bel trekken en bij wie kun je dan terecht. Deze campagne is ontwikkeld naar het voorbeeld van het succesvolle ENPOWR education program van de Endometriosis Foundation of America.

Een eigen plek voor jonge meiden op Facebook

Naast de voorlichtingscampagne is er sinds kort ook online een mogelijkheid om over menstruatieklachten te praten, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de stichting. Op Facebook is namelijk de besloten groep GirlsTalk.Period! gestart. Dit is speciaal voor jonge meiden tot 22 jaar met menstruatieklachten, die (mogelijk) door endometriose veroorzaakt worden.

Ook jij kunt helpen om zoveel mogelijk jongeren te bereiken.

GirlsTalk.Period! is niet alleen geschikt voor middelbare scholen, maar ook voor maatschappelijke instellingen als jeugdwerk, GGD, centrum voor jeugd en gezin. Dus werk je zelf voor zo’n organisatie of ken je iemand die interesse heeft? Meld je dan aan via onze website www.ongewoonongesteld.nl.

Nog meer mogelijkheden om te helpen

GirlsTalk.Period! moet bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht gebracht worden. Daarbij kan de Endometriose Stichting alle (financiële) steun goed gebruiken. So spread the word! En mocht je graag een goed doel willen steunen? Dan is GirlsTalk.Period! hét goede doel. Over een paar weken start de Crowdfundingcampagne. Zelfs met een kleine bijdrage kun je al een verschil maken.

Dus houd onze websites www.ongewoonongesteld.nl en www.endometriose.nl in de gaten of volg ons op Facebook.

Back To Top
X