skip to Main Content

Als je heel fanatiek ergens mee bezig bent geweest, is het normaal dat je moe bent.
Bij endometriose kan het zo zijn dat je moe bent zonder ook maar iets intensiefs gedaan te hebben. Je hebt dan het gevoel de hele dag te kunnen slapen en geen energie meer over te hebben om iets leuks te gaan doen. Hoe dit precies komt is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat deze vermoeidheid veroorzaakt word door de lichamelijke klachten die door endometriose veroorzaakt worden.

Heb je hevige pijn voordat je ongesteld bent en die in de loop van de tijd steeds langer duurt en heviger wordt en waar pijnstillers niet bij helpen is dat zeker een signaal op naar de huisarts te gaan!

Als je op jonge leeftijd wegens die hevige ongesteldheidspijn al aan de pil moet. Als je dan aan de pil bent (liefst langere tijd doorslikken) en in de loop van de tijd, soms al snel, de ongesteldheidspijn weer toeneemt en/of doorbraakbloedingen ontstaan is dat een reden om aan endometriose te denken en is dat zeker een signaal op naar de huisarts te gaan

Is er in de familie iemand (moeder, zus, tante, nicht) waarvan blijkt dat die endometriose heeft dan is de kans op endometriose ook groot.

En als je bij de huisarts bent: verwijs naar deze site als je je niet serieus genomen voelt !!!

Back To Top
X