skip to Main Content

Bij een symptomatische behandeling, behandelt de arts niet de endometriose zelf, maar wel de klachten daarvan.

Vaak wordt eerst geadviseerd om pijnstillers te gaan slikken, meestal paracetamol. Als dat niet of onvoldoende werkt worden sterkere pijnstillers aangeraden, zoals Ibuprofen, Diclofenac en Naproxen. Veel meiden hebben minder klachten wanneer zij deze pijnstillers gebruiken. Ze remmen de hormoonachtige stoffen in je lijf af die voor pijn zorgen, zodat het ongesteld zijn minder pijnlijk verloopt.

Besef dat pijnstillers de eventueel aanwezige endometriose niet remt of doet verdwijnen. Het kan alleen helpen je pijnklachten wat te verminderen.

Eigenlijk is het gebruik van alleen pijnstillers ook een afwachtende houding. Hierbij wordt het namelijk vaak aan de patiënte zelf overgelaten of en wanneer zij weer aan de bel trekt.

Als je continu pijn hebt, zou een reeks pijn bestrijdende behandelingen in bijvoorbeeld in pijnpoli ook kunnen helpen. Dit is een afdeling in het ziekenhuis waar ze zullen proberen je zoveel mogelijk van je klachten af te helpen en leren hoe je met de klachten om kunt gaan.

Back To Top
X