skip to Main Content

.

Vanaf het moment dat een meisje voor het eerst ongesteld wordt, bestaat er een kans dat zij last krijgt van hevige klachten. Denk hierbij aan klachten als zware buikkrampen, moeilijk naar de wc kunnen en uitstralende pijn naar benen en rug. Vaak wordt hiervan gedacht, dat dit ‘normaal is’ of bij het ongesteld zijn hoort.

Zijn de klachten zo hevig, dat zij zich regelmatig ziek moet melden en niet meer overal aan deel kan nemen, dan is dat niet normaal en vraagt dat om extra aandacht.

Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat teveel jonge meiden nog te lang met klachten rond blijven lopen wat zowel op de korte als de lange termijn grote gevolgen kan hebben. Klachten die mogelijk veroorzaakt kunnen worden door endometriose.

Dit is dan ook de reden waarom de Endometriose Stichting de voorlichtingscampagne GirlsTalk.Period! is gestart. Een educatieve campagne voor middelbare scholieren, om meer bewustwording te creëren over hevige menstruatieklachten en de (mogelijke) impact daarvan.

Op een interactieve wijze worden jongeren aan het denken gezet en gemotiveerd om zelf proactief te zijn als het gaat om hun gezondheid en toekomstplannen. Iets wat toch onlosmakelijk met elkaar is verbonden.

GirlsTalk.Period! voorziet de scholen van een complete les, inclusief materiaal en voorlichters.

De les duurt 45-50 minuten en bestaat uit een informatief deel, dat wordt afgesloten met een quiz, waarbij de klas in teams verdeeld zal worden.

Het idee voor deze campagne is ontstaan in navolging van én in samenwerking met de Endometriosis Foundation of America, welke in New York City alleen al meer dan 15.800 adolescenten heeft bereikt.

Back To Top
X