GirlsTalk.Period!

GirlsTalk.Period! wil jonge meiden stimuleren om symptomen in de gaten te houden en om tijdig te zoeken naar de juiste behandeling. Door ‘ongewoonongesteldindeklas‘ wil GirlsTalk.Period! bijdragen aan het op tijd signaleren van lichamelijke klachten bij jezelf of een ander. En daarmee ook het taboe rondom het onderwerp menstruatie doorbreken. En dat kunnen we alleen samen!

Cirkel doorbreken

GirlsTalk.Period! wil met het lesprogramma ‘ongewoonongesteldindeklas‘ bijdragen aan het voorkomen en doorbreken van een vicieuze cirkel waarin meiden mogelijk terecht komen wanneer zij te lang rondlopen met klachten. Daarom is het belangrijk om over je klachten te praten met anderen!

GirlsTalk.Period! campagne

GirlsTalk.Period! is een voorlichtingscampagne van de Endometriose Stichting voor jongeren om meer bewustwording te creëren over hevige menstruatieklachten en de impact daarvan. Het online lesmateriaal dat we hebben ontwikkeld is geschikt voor leerlingen van de middelbare school. Het programma heeft de naam Ongewoonongesteldindeklas.nl gekregen!. Het kan door scholen gebruikt worden om het onderwerp menstruatie bespreekbaar(der) te maken in de klas. Op verschillende interactieve manieren komt aan bod wat wel, en vooral ook wat niét normaal is rondom de menstruatie. Met een docentenhandleiding om de uitgangspunten en lesmaterialen toe te lichten. Vanaf het nieuwe schooljaar 2023-2024 is het programma gratis beschikbaar!