skip to Main Content

.

Heb jij last van je ongesteldheid? Voel je je iedere maand echt strontvervelend. Verander je volgens je omgeving in een heks? Lig je krom van de buikpijn en/ of heb je het gevoel dat je “leegloopt”? Dan is er misschien wel iets aan de hand.

Wist je dat bij 1 op de 3 vrouwen de menstruatie niet goed verloopt en dat er een oorzaak is waarom dit niet goed verloopt?

Het is dan ook geen aanstellerij als je je echt niet lekker voelt tijdens je menstruatie. Als je echt veel buikpijn hebt of veel bloed verliest. Of misschien wel allebei. Het is dan belangrijk dat je hierover gaat praten met iemand die je vertrouwt. Je moeder, je zus/nicht, een vriendin en je huisarts.

Maar hoe weet je nu of het echt anders is dan bij anderen? Praten helpt dus al! Wat ook helpt is om je klachten en daarmee je cyclus bij te houden in een dagboek. Tegenwoordig kan dit natuurlijk al heel gemakkelijk in je telefoon. Er zijn veel telefoons waar standaard een gezondheidsapp in zit. Als die er niet inzit kijk dan of je een menstruatie app kunt vinden waarin je niet alleen je bloedverlies kunt meten maar ook andere klachten kunt bijhouden.

Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk weet over je klachten. Als je hiermee namelijk naar de huisarts gaat kun je hem of haar een duidelijk verhaal vertellen en is het voor de huisarts gemakkelijker om hier een verklaring voor te vinden.

 

Back To Top
X